torsdag, september 29, 2005

Brinner det?

Vi har ett brandlarm i vårt hus. Det är bra. Brandlarmet går väldigt ofta när någon lagar mat. Det är dåligt.

För en och en halv timme sedan kom jag hem från skolan och brandlarmet har gått sedan dess, med ett uppehåll på sisådär en kvart. När brandlarmet låter tjuter det i hela huset. I alla korridorer och i allas lägenheter. Tro nu inte att det är något mesigt brandlarm, no no. När det tjuter måste man skrika för att någon ska höra vad man säger.

Hur som helst, i början av brandlarmstortyren idag stod jag nere i porten med några trevliga tjejer och pratade om hur ofta larmet går och hur ingen i huset kommer reagera om det brinner någon gång. Vi kommer släntra ner för trapporna och hälsa på alla våra grannar som vi inte sett sedan förra gången larmet gick Hyresvärden sprang omkring och skrek om jävla idiotiska studenter som lagar mat. Inte så trevligt beteende av en hyresvärd kan man tycka. Men efter ett tag sa han åt oss att vi inte behövde stå där utan kunde gå upp till våra lägenheter. Schysst. Förutom att man får allvarliga öronskador av det här vidriga ljudet.

Man skulle kunna påstå att den här texten är dåligt skriven. Då skulle man förmodligen ha rätt. Jag är arg på larmet och orden kommer inte riktigt ut på ett vackert, poetiskt sätt. Bättre lycka nästa gång!