söndag, juni 26, 2005

26 juni 2005

Dagens lärdom: det är dyrare att handla på Pressbyrån än i en riktig mataffär. En liter mjölk, två små brödbitar och soppa gick på fyrtio kronor och femtio öre. Men hungern och den sena timmen har ingen lag som man så ofta säger.

Idag tog det hur lång tid som helst att åka bussen mellan Västerås och Stockholm. Massa människor åkte hem från sina midsommarfiranden antagligen. När jag åker buss funderar jag ofta på vart människor i bilarna är på väg. Man ser ju så bra rakt ner i bilarna när man åker buss. Man ser om det verkar finnas mycket packning, om de har godispåsar med sig och andra tecken som man kanske kan tolka som att det åker långt. Då brukar jag fundera på om de är på väg hem eller bort och om det ska bli mysigt eller om de kanske är på väg till det obligatoriska sommarbesöket hos någon avlägsen släkting som de kanske inte alls ser fram emot att träffa.

Tänkte skriva en rad om hur härligt det är med rökförbud på krogen numera. Ibland kan det ju kännas att man varit ute och festat till det, till exempel i huvudet, men nu slipper man åtminstone röklukten i kläderna och håret. Det där med huvudkänslan kan man ju åtminstone påverka själv. Ska nog trycka upp en knapp som det står "I love rökförbudet!" på.