torsdag, juni 26, 2008

En stjärna i himlen. Tydligen.

Har precis krullat ihop snören, klistrat klistermärken på ett kort och slagit in ett paket som ska till den coolaste ettåring jag vet. Det får man stjärnor i himlen för enligt Linda Skugge. Det nya svarta är tydligen att skicka något för att visa att man bryr sig för att någon ska bli glad för att man själv ska få stjärnor i himlen. Linda Skugges livsmission att medelst hårda nypor och idiotförklaringar uppfostra Sveriges vuxna befolkning fortsätter alltså. Sedan tidigare ska vi sluta kalla oss feminister och sluta fejka utbrändhet. Nu ryter hon till om att den som inte tar fram sitt kreditkort och skickar presentbud till den som behöver det är "otroligt ego och lata och inte orkar tänka på folk som behöver stöd".

Det är onekligen tur att vi har Linda Skugge som shejpar upp oss kollektivt ibland när vi är ego, lata, feminister eller sjukskrivna. 

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hehehe, sjukt bra! *kram*

11:02 fm  
Blogger Joanna said...

Alltså, jag känner någon form av hatkärlek till Linda Skugge. Jag kan inte låta bli att fascineras av henne och förundras av henne blogg. Hon verkar vara en mycket märklig och komplex människa. Det är hat, kärlek, fördömanden, mjuka hjärtan, prestationsångest, mañana mañana, Superkvinnan/mamman, slacker-jag-hatar-barn/mamma- allt på samma gång.

7:01 em  
Blogger Sabina said...

Frågan är varför man ska sträva efter den där stjärnan. Det vore intressant att diskutera och det bryr sig inte Linda Skugge om att reflektera ens lite över i sin blogg. Duktihetstävlingar av den där typen; "den med flest stjärnor vinner", känns bara destruktiva och leder inte till mer godhet i världen.

Tack för fina presenten! Snorpan blev jätteglad för alla klistermärken och kommer uppskatta boken massor. Vi alla är glada över omtanken. Puss

11:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home