tisdag, oktober 21, 2008

En morgon

Dagens i-landsproblem: köpte hårvax i en liten rosa burk för dyra pengar av frisören. Det luktar lite svagt av barndomens tuggummi, men det har inte stört mig nämnvärt. Men under morgonens regnfyllda promenad utvecklades den där doften när den kom i kontakt med regnet. Nu luktar jag som det gör när man öppnar dörren till garderoben i vilken man förvarat sin my little pony-samling. Jag luktar som en parfymaffär eller hundra hubbabubba-tuggummin som bara tuggats en liten stund.

Lilltjejen har de senaste dagarna upptäckt att hon har en högerarm. Hon kan ligga och titta på den länge och verka riktigt förundrad. I går låg hon i babygymet när G borstade tänderna, efter ett tag började han undra varför hon var så tyst och gick in i vardagsrummet för att se om hon somnat. Men hon tittade på armen, den på höger sida av kroppen alltså. Än så länge verkar vänsterarmen vara ett outforskat område.

Nu ligger A och försöker slå på de små björnarna, hela kroppen används i kampen. Benen svänger åt olika håll för att armarna ska lyckas få en sådan kraft att en björn börjar svänga. Hon påminner en del om diskuskastare eller tyngdlyftare, när hon ger ifrån sig små rop samtidigt som armen slår till.

Tisdagen bjuder inte på några större aktiviteter, bara ett expbesök exempelvis, men ett viktigt sådant. Sedan blir det en rejäl stunds skrivande vid datorn och, om vi hinner, en tur till Hälla för att checka sänggavel.