fredag, november 14, 2008

Friday I'm in love

I don't care if monday's blue
Tuesday's grey and wednesday too
Thursday i don't care about you
It's friday i'm in love
Jäklar vilken fredag vi har haft! Det spelade liksom ingen roll att vädret var grått och regnigt så till den milda grad att gatlamporna tändes ett tag vid lunchtid. Lilltjejen tog sovmorgon till nio i morse så jag hann börja förmiddagens brödbak innan hon var sugen på frukost. När G åkte till folkhögskolan på möte och kikärtsbrödsdegen jäste tog vi en kort promenad för att köpa bakplåtspapper. Det ösregnade så ytterligare morgonpromenerande var inte alls speciellt lockande. När hela familjen var samlad igen tog vi ett lass nybakat bröd och gick till K, där M anslöt, för att luncha. K, M, G och jag jobbade på expen tillsammans förut så det var lite av en reunion och väldigt, väldigt trevligt! När M var tvungen att hasta tillbaka till jobbet för att fixa utskick av handlingar till partidistriktets extrakongress stannade vi kvar och drack te och pratade ett tag till. Så småningom började A bli hungrig och ett blöjbyte blev nödvändigt och med bara några meter kvar till hemmets lugna vrå fastnade vi i hissen. Jag lider av cellskräck och idag slog den till. Big time. Jag grät och hyperventilerade och sa Känns det inte varmt nu? Blir det inte svårt att andas? medan G agerade lite mer rationellt och ringde efter service. Men inte bara det, efter tio minuter bände han upp dörren och vi upptäckte att det bara var att gå ut. Hissen hade stannat så att hissgolvet var fem centimeter under våningsgolvet. Sån tur kan man ha ibland och jag är så oändligt tacksam över att jag har en sambo som kan hålla huvudet kallt i situationer som denna. Väl hemma smsade M och frågade om jag kunde komma och hjälpa till med att packa kuvert till ombuden. Jag blev så glad! Det där är ett återkommande nöje, sedan våren 2006 har jag fått hjälpa till med sådana utskick till alla kongresser förutom en. Hann med ett kort snack med V och S också innan vi begav oss ner på stan för att köpa middag. Där råkade jag träffa en annan S, och vår tradition med att spontanträffas någonstans för ett fredagssnack har därmed fått sin fortsättning. Kul! A somnade när hon slurpade i sig det sista av nappflaskan och vaknade knappt när jag la ner henne i sängen. G är på skolgrupp på Bommers och jag sitter nersjunken i soffan. Visst låter det som en riktigt bra dag? Det är det! Förutom att G är någon annanstans såklart, men snart är det ju söndag och den här gången är vi åtminstone i samma tidszon, det är inte fy skam!

3 Comments:

Blogger Johanna said...

Vad otäckt det låter med hissen, och vilken hjältehandling av G, jag hade aldrig vågat prova att bända upp dörren. Skönt att det gick bra i alla fall!

8:48 fm  
Blogger Anna N said...

Eller hur! Jag hade inte heller kommit på tanken!

9:07 em  
Anonymous Anonym said...

Men huuu! Har varit med om det också, din reaktion och min var ungefär samma, panik! Vilken tur att G var där!

Själv räddades jag (och mina kollegor i Euro-valet som också satt fast i hissen) av en man i blåställ.. inte riktigt lika kul kanske. ;)

1:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home