torsdag, mars 19, 2009

Vårtecken

Jag har upptäckt det vackraste vårtecknet: lilltjejens serie av små små nysningar när solen lyser henne i ansiktet.

Läste i DN häromdagen om hur den ekonomiska kris som vi nu lever i kommer att drabba landstingen före kommunerna och dessutom förstärks av en åldrande befolkning.
VLT ägnar idag ett uppslag åt just landstingspolitiken. Om eventuella neddragningar inom sjukvården? Om hur kulturen påverkas när budgeten stramas åt? Nej. Vi får istället läsa om de förtroendevaldas närvaro på möten med landstingsfullmäktige. Det kan väl vara en intressant fråga i sig, om man kompletterat med en diskussion om politikens villkor eller åtminstone vad de förtroendevalda gör under de timmar de tillbringat på Hållgatan och numera i stadshuset. Vad säger egentligen en låg närvaro om den kompletteras med interpellationsställande, motionsskrivande och annan aktivitet i den politiska debatten? Är det per automatik sämre än en hög men tyst närvaro? Naturligtvis ska man diskutera de förtroendevalda och hur de sköter sitt uppdrag, men VLT-artikeln är i mitt tycke både ointressant och oseriös.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

En annan vinkel på frånvaro är att man låter ersättarna få vara med och vara delaktiga på möterna, för det är knappast så att det står tomma stolar på möterna!
Sen är inte landstingsfullmäktige möterna de mest dynamiska och utvecklande möterna, är min erfarenhet.

9:04 fm  

Skicka en kommentar

<< Home