torsdag, september 13, 2007

Tänk så mycket som kan hända på ett år

Dagen till ära har jag gjort ett valquiz på svt:s hemsida. Fick 13 rätt av 15 frågor. Inte klockrent precis. Svarade fel på vad som händer om man stryker ett namn på valsedeln, jag svarade att den blir ogiltig men tydligen är det så att ingenting händer. Dessutom hade jag noll koll på att miljöpartiet inte hade några språkrör när de blev invalda i riksdagen 1981, språkrör valde de först tre år senare. Men hur som helst, betyget var alldeles översvallande:

Du hade 13 rätt av 15 möjliga...
Lysande. Antingen är du statsvetare med valkunskap som specialämne. Eller så har du gjort det här quizet tidigare... Hur som helst råder det ingen tvekan om att du kan gå till vallokalen utan några betänkligheter om vad som gäller för valet. Och säkert utan betänkligheter om vilket parti som ska få din röst.


Egentligen hänger jag på SVT:s valsajt från 2006 för att kolla vad alliansen egentligen sa om bensinskatten i debatterna för ett år sedan. Nu flaggar regeringen för en höjning men så lät det verkligen inte för ett år sedan.

Elskatten och bensinskatten ska inte höjas med vår politik sa Lars Leijonborg i slutdebatten. Fortsättningen är också rolig lyssning.